20 Şubat 2012 Pazartesi

AHA LİSTE!



 Çok acayip bir araştırma yaptım: evleneceğim adam kim olacak? 100 kişiye sordum, acayip yanıtlar aldım desem inanacak mısınız sanki? İnanmayın, sormadım. Sormam da. Ne soracağım? Kendi araştırmamı kendim yaptım. Çok derin, kapsamlı ve ayrıntılı oldu; CSI gibi çalıştım valla. Ama çıkan sonuçlar biraz tuhaf oldu.

Daha önce ki tespitlerimizde fark etmiştik ki benim aradığım adam Sakıp Sabancı-William Wallace kırması tuhaf bir şey (bkz: Adana kebap yapabilen ve at binip kılıç savurabilen bir adam olsun tespiti). Takdir edersiniz ki bu biraz imkansız. Son dönemde de Behzat Ç.- Darcy kırması bir adam istiyorum gibi bir yazı yazmıştım ki (bkz: http://barikaninkuyusu.blogspot.com/2011/12/aragorn-ordek-yer-mi.html) ben bile hayal edemedim neye benzeyeceğini. Sonuç olarak onu buna kırdırarak bu işin yürümeyeceğini fark ettim ve kendi önceliklerime dayanarak başka bir liste yaptım. Ne olursa, ne yaparsa, aha da bunu yaparsa kesin evlenirim dediğim durumlar ve eylemler listesi. Başlık çok uzun olduğu için biz buna kısaca “Aha liste!” diyelim. Yani “bak aha burada, işte ya önünde duruyor” manasında. İşte “Aha liste!” :

- Tabi ki en üstte ve en birinci olarak, takıntım olmuş olan: “beni hava alanında karşılayacak olan adam” var. Zırt pırt yurdumun ve yurdumun dışının envai çeşit yerine uçuyorum da bir Allahın günü o gelen yolcu kapısından çıktığımda karşılanmışlığım yok. Yani ne var ben şu kapıdan çıkarken biri valizimi, valizi geçtim bari omzumda ki laptop çantasını alsa? Omzumu çökertti şerefsiz yıllardır. Onca yoldan gelmişim, bir güler yüz, bir canım falan. Nerde? Gerçi o onlarca saatlik uçuşlardan sonra tek istediğim koşarak eve gitmek oluyor ama olsun. Ayrıca Bangladeş uçuşlarından sonra bana sarılmak isteyecek bir adam olur mu onu da bilmiyorum ama yine olsun. Olsun! Ben istiyorum.

- İkinci sırada bu kış aylarında yaptığı atakla buraya yükselmiş olan “mutfakta ki sıcak su musluğunu tamir edecek adam” var. Mevsim itibariyle sular soğuk akıyor ama özellikle bu mutfağın suyu neden diğerlerinden daha soğuk akıyor? En çok lazım olan yerde neden sıcak su musluğu bozuk? Bulaşık makinesi mi alayım, ne yapayım? Ally McBeal’in evine gelen tesisatçı Jon Bon Jovi’ydi. Tamam, ben bunu beklemiyorum tabi ki, abartmayalım ama iki conta değiştirip, İngiliz anahtarı ile iki boru sıkamayacaksanız…yani ne bileyim ben.

- Üçüncü sırada “bana bir çift eldiven alacak adam” var. Bu da kış aylarından nemalanıp buralara kadar geldi ama bunun ömrü daha kısa söyleyeyim. Yani nereden baksanız bir iki haftaya kadar biter. Zaten çok da önemli bir şey değil, sadece ayrıntı. Burada yazar, ayrıntılara önem veren adam mesajı vermek istiyor.

- Dördüncü sırada, epeydir bu listede yer işgal eden “balkon penceresine perde takacak adam” var. Yemin ederim bir merdivenlik işi var ama bugün-yarın diye diye aylar oldu. Hayır sandalyeye çıkıp takamam çünkü tavan maşallah 3 metre. Yatak odasının ampulünü değiştirebilmek için yatağın üzerine katlanmış yorgan, onun üzerine de iki tane de yastık koymam gerekti. Az daha ampul değiştireceğim derken düşüp omuriliği kaydırıyordum. Öyle tavan mı olur! Benim boyum 1,60 ya!

- Beşinci ve son sırada, kimse yok. Burası rezerve. Ekstra bir şey çıkarsa diye tutuyorum. Benim acayip ve gereksiz takıntılarımdan biri daha nükseder ya da tamamen yeni bir şeye takılırsam; bu alanı kullanacağım. Eskilerden "bana bir sepet papatya alacak adam", "taşı düşen yüzüğümü tamir ettirecek adam", "saatime pil taktıracak adam" (2.yıldan sonra bıraktım onu), "ev taşırken yardım edecek adam" gibi adayları bir süre önce eledim. Bu aralar "benimle hafta sonları Kadıköy’e kadar yürüyecek adam" gibi yeni tipler oluşumda, bekliyoruz.

Şimdi bu listeye bakınca diyeceksiniz ki “e sen hayatına adam mı, kendine uşak mı arıyorsun?” hayır, hiç alakası yok. Ben bunların hepsini ve hatta daha fazlasını zaten yıllardır bir şekilde hallediyorum. Ama işte, mesajı alana; bunlar ayrıntılar. Yazar burada, saçmalıyor gibi dursa da bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Ezmeyin.

10 yorum:

  1. Yok sen hayatının erkeğini asla bulamazsın. Hele bu postu okuyorsa asla bulamazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Zaten bulamadım ki ama çok mu şey istiyorum yaaaa :(

      Sil
  2. O ya da bu şekilde, er ya da geç O seni bulur ve yukarıdakilerin de ötesi hiç istemediğin beklemediklerini de yapar merak etme . zaten Barika yazıları ondan sonra daha da güçlenir ve o zaman asıl derdin muhtemelen O'nu daima yanında tutabilmek , en büyük korkun ise ya giderse olur. korkarsan da kaybedersin

    YanıtlaSil
  3. Sorun su ki genelde korkan ben değil de onlar oluyor.

    YanıtlaSil
  4. hadi diyelim ki sen yazdıklarına göre birini buldun ki bu Türkiye şartlarında çok zor...karşındaki de senden daha fazla şeyler beklerse ee peki o zaman sen ne yapacaksın merak ettim...son cümlelerinde "Ben bunların hepsini ve hatta daha fazlasını zaten yıllardır bir şekilde hallediyorum. " demişsin tabi mesaj anlayana ama benden tavsiye evlenme ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar mı umutsuz yahu? :))

      Sil
    2. Yok şaka bi yana tabi =) Allah gönlüne göre versin...Ama armudun sapı üzümün çöpü deme evde kalırsın :) sen gene de umudunu yitirme...

      Sil
  5. Eline sağlık. Pek eğlendim bunu okurken. Bana da Kadıköy'e yürürken yarenlik edecek biri lâzım:-)

    YanıtlaSil
  6. Kuralım, ilk etkinliğimizi de Kadıköy'e yürüyerek gerçekleştiririz:-D

    YanıtlaSil