15 Haziran 2011 Çarşamba

ERKEKLERE SORUYORUM: NE KADAR?


Bu sabah  ki sorumuz: güzellik nereye kadar? Böyle bir cümle yapısı yok, haklısınız. Şöyle yapalım: Güzellik ne kadar çok şeyi telafi eder? Bu da çok iyi olmadı ama idare edin.
Bilgisizliği, cahilliği, akılsızlığı, tembelliği, dağınıklığı, düzensizliği eder mi? Çok fena güzel (bugün cümle kurmada ki başarısızılık had safhada) bir hatunu bekleyen bir adam, o hatun 45 dakika kadar geç kalmış olsa bile, sırf onu gördüğünde o geçen 45 dakikada aklından geçen her şeyi unutabilir mi gerçekten? Ya da Hitler in sonunda ki -ler ekini çoğul eki sanıp "onlar kim?" diyen (yaşanmışlığı vardır, bkz: ezikböcek) bir bayan, bunu mazur görebilmemiz için ne kadar güzel olmalıdır?
Kadın çok güzel ama konuşacak hiçbir şeyiniz yok. Sadece yüzüne bakarak saatlerce oturabilir misiniz gerçekten? Ağzını her açtığında boş bir laf edeceğini bile bile sırf bacak boyu 1 metrenin üzerinde diye bir kadını çekebilir misiniz? Başbaşayken ne vaziyette olduğunuz değil de; dışarıdan bakıldığında yanınızda ne kadar muhteşem durduğu mu daha önemlidir?
Bir dakika, sırf güzel değilim diye güzel kadınları kıskanıyormuşum gibi davranmıyorum. (ulen çöpü hep bu duvara atıyorsunuz) Ya zaten kıskanmıyorum, gayet takdir ediyorum kendilerini. Hatta aslında yaradanı takdir ediyorum yarattığından ötürü. Bana yapılmış olan haksızlıkla barıştım arkadaşım! Ne yapayım yani... Mesele o değil, mesele güzel ama kof olana dayanıklılığınızın sınırını ölçmek. Nereye kadar? Yani ne kadar? Ne kadar güzelse ne kadar kofluğunu örtbas edebiliyor, bunu öğrenmek. Cevap istiyorum çünkü valla merak ediyorum. Sınırlarınızı bilmek istiyorum.

not: resme aldanmayınız, konu sarışınlara atfedilmemiştir, genel bir soruna dayanılarak yazılmıştır. adları çıkmış ama işte ne yapalım.

1 yorum:

  1. Güzelliğin çok önemli olduğunu düşünmüyorum yani en azından tek başına çok önemli değil. Bir kadının çok güzel olup da boş olması hiçbir şey ifade etmez güzelliği burada bir işe yaramaz ama elbette ki kadın dediğin biraz güzel olmalı. Kofluğunu örtbas etme kısmına gelince kadının çok güzel olması hiçbir şeyi örtbas etmez bence..

    YanıtlaSil