15 Aralık 2011 Perşembe

BARİKA KİCKBOKSTA



"Bana en acıklı anınızı anlatın": anlatayım; bundan 4-5 ay önce bana bol gelen pantolonun artık bana dar gelmesi. Her zaman çok tipik kadın tepkileri veren bir kadın olmasam da ne yazık ki bu durumda ki tepkim öyle oldu: "ayyyyhhh inanamıyyorum yaaa, ne kadar kilo almışım! dana kadar oldum ya, halime bak!"
Evet oldun, neden oldun bir sor kendine?
Neden olduğumu geçelim, modern ofis çalışanı kadınların hepsi gibi kıç üstü oturarak iş yapmaktan oldum. Tabi başladım çare aramaya. Sadece buna değil, bir yandan da şu insanlardan bir türlü çıkaramadığım sinirimi daha fazla içimde tutmayıp dışarı çıkarmama yarayacak bir şey aradım durdum. 2 aya yakın işyerinin spor salonuna takıldım ama Ramazan ayını bahane ederek -ki oruç tutmadım, tamamen manevi destek için ara verdim- ara vermiştim, bir daha da iflah olmadım. Şimdi ne yapıyorum: kickboks. Hah oldu, dediğinizi duyar gibiyim ama olacak! Bak ciddiyim. Maymun iştahlılık falan yapmak yok. Mesela şu anda her bir yerim ağrıyor ama olsun. Valla bak, kol, bacak, eklem, ne varsa ağrıyor. Çünkü canım hocam ısıtıcaz derken kaynattı maşallah vücudu! Hele bir son iki buçuk dakikalık mekik-şınav maratonu var ki, hani askere gitmeden gitmiş kadar oldum. Zaten salonda tek kız benim, benden gayrısı 8 tane erkek. Ama hiç sesimi çıkarmadan tüm hareketleri yapıyorum. Hoca, "yat yere, şınav çek!" diyor, yatıyorum da benim çektiğime ancak yarım şınav denir. En azından popomu havada tutmamayı öğrendim. Hoca, "dön, mekik çek" diyor, çekiyorum. En son artık iki büklüm olmuştum ki Allahtan adam turu bitirdi.
Dün yürümeyi öğrendik. O ne demek derseniz, bu tip sporların (hani boksta falan da vardır) kendine özgü bir yürümesi var. Maksat dengeyi sağlamak, yere sağlam basmak, gelecek darbelere karşı hazırlıklı olmak felan. Sırf bu yüzden bile benim bu dersi almam lazım: dengeyi sağlamak. Rakibin bana tekme tokat girişmesine gerek yok, dengemi bozsun yeter ben zaten anında düşerim. Bir de böyle aynanın karşısına geçip "hadi çalışın" dediğinde Karate Kid havasına girmesem. Resmen kafamda fon müziği duyuyorum. İp atlamaya geçince de Rocky serisini çevireceğim salonda, beklerim. Yazının tepesinde ki resmi de bana ilham versin diye koydum. Zamanı gelince ben de kendime satenden don yaptıracağım. Arkasına da yazdıracağım: yeşil başlı gövel ördek

2 yorum: