15 Ağustos 2013 Perşembe

HULK, HALKIN YANINDA



Süper kahramanlar gerçek olsun isterdim ama Süpermen gibi değil; mesela Iron Man gibi ya da X-Men gibi kahramanlar. Biraz aklı çalışan, biraz komik, bir yanları biraz daha insan olanlar yani.
Ayrıca Süpermen bizi aptal yerine koyuyor. Sadece bir gözlük takıp çıkararak, alnına perçem düşürerek kılık değiştirilmez. Kıpkırmızı pelerinin yeterince gözümüzü yoruyor zaten... Hem o sürekli iyilik timsali gibi gezişinde de bir problem var. İnsan biraz tilki olur, biraz sinsi olur, plan yapar, uygular, la insan biraz zeki olur! Bu Kripton gezegeninde böyle mi yürüyor işler diyeceğim ki pek yürümediği aşikar. Yoksa cort diye patlamazdı.
Iron Man - Demir Adam'da durum farklı. Gittiği yolun yol olmadığını fark edip, sonsuz kibrini doğru yönlendirip kahramanlıkla yüksek ego tatmini sağlamayı başaran ve hem kendini hem ahaliyi memnun eden aşırı derecede zeki bir adam var. Avengers'ta bir sahnede sorarlar ya Tony Stark'a: "sen ne zaman termonükleer astro fizik uzmanı oldun?" Cevap şahanedir:"dün gece"
Ve Tony Stark ispatlar ki; zeka en büyük silahtır.
İşte o süper kahramanlar gerçek olsun isterdim. Hem de İstanbul'da...
Trafik devrilen bir tır nedeniyle sıkıştığında, gökyüzünden hızla inen bir Ironman, o tırı kaldırıp götürsün.
Boğaz Köprüsü tıkandığında Hulk, köprüyü bir ucundan tutup halı silkeler gibi silkeleyip arabaları kaldırıversin.
Derbi maç olduğu akşamlar X-Men bütün şehre dağılıp asayişi sağlasın, çığrından çıkanı Cyclops kül etsin.
Gökdelenlerin tepelerine Örümcek Adam ağ örsün.
Dolunay olmayan, karanlık gecelerde yukarıda Batman'in çağrı ışığı yansın.
Falan...
Olmaz mı?
Gezi' de daha eğlenceli olmaz mıydı la?
Hatta hiç olmazdı bile belki. Daha ilk gün o kepçelerle parka girmeye çalıştıklarında Hulk ortalığı dağıtır atardı mesela. Çadırları yaktıklarında Storm onları elli kere söndürürdü. Tomalar su sıkmak için geldiğinde Örümcek Adam ağlarıyla kaplardı hepsini. Wolverine, ah canım... Hayal etmesi bile güzel. Tanrı kompleksi ile etrafta bağırıp duran, "saksı değilim ben, bana soracaksınız" delisi "yetkililer" e de ne olurdu biliyor musunuz?
Aha da bu olurdu :)))
http://www.youtube.com/watch?v=l8sLAJ1R9RU





1 yorum: