11 Mart 2012 Pazar

NOT

Gitmeme dört gün var. Döndüğümde her şey bitmiş olacak. Öyle bır yere gidiyorum ki; her şeyi bitirmeden gelmeyeceğim. Hani bır zaman hakkında yazdığın yer... Yunanistan'dan döndüğümde her şeyi bitirmem gerektiğini anlamıştım. Şimdi baska bır yere giderken, en azindan bu kez giderken, her şeyi bitirmem gerektiğini biliyorum. Uzun bır zaman yokum, burada olmayacağım. Olmasi gerektiği gibi. Ama iste bır zamanlar birinin bana sorduğu gibi: bana söyleyecek bır seyin var mı?
Gitmeme dört gün var. Son sansin. Bana soyleyecek hic bir seyin kalmadigina inanmak hala zor geliyor. Oysa ki benim artık sana söyleyecek hiçbır şeyim yok. Kalmadı. O yüzden senin de artık son sansin. Bundan sonrasında yani döndükten sonra, artık sana yazmayacağım. Seni yazmayacağım. Cümlelerimin arasında, kelimelerin icinde bır yerde, yazdıklarımın icinden ufak tefek gececeksin bir sure daha elbet ama artık direkt ve dogrudan sana yazmayacağım. Atmam gereken son bır kaç parça kaldı. O memlekete seni sürüklemek istemiyorum. Bu sefer benimle gelme. Uğruna yazılar yazacağın o memlekete seni götürmek istemiyorum. Seni oraya da taşımak istemiyorum. Seni birakabilecegim en güzel yere gidiyorum. Eminim bilsen bana hak verirdim. Eminim ki bilsen sen de seni orada bırakmamı isterdin. Her şey baska turlu olsaydı, ne o memleket ne sen...
Gitmeme dört gün var. Disarda sağanak yağmur yağıyor. Öyle bır yağmur ki, yağdığına şükretmeliyim sanırım. Çünkü beni bu gece yerimde tutan tek şey bu yağmur. Ve ben acaba durur mü diye bekledikce, o inadına daha da hızlanıyor. Bu da işaret degilse nedir? Ve ben hala "çok islanma" diye dua edebiliyorum. Bu da aptallik degilse nedir?
Gitmeme dört gün var. Demektir ki seni benden kurtarmama, beni de senden azat etmeme dört gün var. Artık "acaba" demeni gerektirecek ya da hala ediyorsa seni tedirgin edecek hiçbir şey kalmayacak. Artık her gece on ikiden ikiye kadar nöbet tutmayacağım. O saçma sapan karışıklıklar bitecek. Yemek düzenim, uyku düzenim hatta umarım ki artık adet düzenim geri gelecek. Belki yüzümün abuk yerlerinde çıkıp duran sivilceler bile biter. Ya da çok mu fazla şey bekliyorum?
Gitmeme dört gün var. Gözün aydın.

2 yorum:

  1. merhabalaar:)
    ne hoş bir sayfa bu böyle.
    samimiyetiniz ile süslediğiniz sayfanıza,roman tadındaki yazılarınıza bayıldımm..
    seve seve izleyiciniz oldum hemen.
    bende sizi bekliyorum sayfama,arzu ederseniz tabiki..
    kucak dolusu sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler :)) tabi ben de sizi ziyaret ederim, ne demek.

    YanıtlaSil