9 Eylül 2012 Pazar

NAÇİZANE ÖNERİLER

* Plan yapmayın, bozuluyor. O anda aklınızda NE varsa onu yapın. Anıları da daha güzel oluyor.

* Ona aşık olduğunuzu söylediğinizde size teşekkür edecek bir adama ona aşık olduğunuzu falan söylemeyin. Hatta hiçbir şey söylemeyin. Böyle andavallık da olmaz ama!

* Hayallerinizi anlamamakta ısrar edenlere onları anlatıp, ellerine malzeme etmelerine izin vermeyin. Anlamadıkları yetmezmiş gibi bir de neden olamayacaklarını anlatıp sinirinizi bozarlar.

* Zayıflıklarınızı bunlardan fayadalanacak insanlara anlatmayın. Belli etmeyin. Hele de erkeklere... Bırakın sakarlığınız, arada bir tutan saflığınız, heyecanlarınız, burnunuzun direğinde ki sızılar size kalsın. Hep sağlam, hep ayakta, hep kendine güvenli ve hep sert olun. Tabi ki olamazsınız! Bari "gibi yapın".

* Güvensiz olduğunuz konu her ne ise, bir cesaret toparlanıp birilerinin önüne çıktığınızda; onlardan bir şey beklemeyin. Sırf siz korkuyor ya da iyi bir şeyler duymak, cesaretlendirilmek istiyorsunuz diye size uymak zorunda değiller. Yüzünüze dahi bakmadan devam edebilirler. Öyle durumlarda o topladığınız cesareti dağıtmadan en yakınınızda ki aynaya bakın. Aradığınız kudretin nerede olduğunu size ta ilkokulda öğretmişlerdi, unutmayın.

* Aşık olmakta birşey yok, korkmayın. Bir kere yakalanmıyor. Bir kere olmuyor. Sadece her seferinde farklı oluyor o yüzden size hep "bu son" gibi geliyor. Gerçekten son olduğunda zaten sonlanacak, siz uğraşmayın. O arada yanınızdan yörenizden geçenlere yazık...

* Bir adamla sevişmek istiyorsanız sevişin anasını satayım! Uzatmayın, oynamayın. Bu yüzden ölen yok, abartmayın. Sonra rüyalarınızda görüp pişman uyanmaktan iyidir.

* Bir milyonuncu kere bile olsa bir daha söylüyorum: zamanınız çokmuş gibi davranmaktan vazgeçin. Çok mu az mı bilemeyiz ama "az mı" kısmının riski daha fazla. Ona göre davranın.


Derim ben. Naçizane, öyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder