6 Haziran 2013 Perşembe

BU ARALAR HAYAT...




Bu aralar hayat, şöyle bir şeyler:

Akşamları eve gitmeyi ilk seçenek olmaktan kaldıran bir düzenimiz oldu. Galiba en son geçen hafta çarşamba günü televizyon izlemiştim. Dizi, film, yarışma, ne var ne yok hiçbir fikrim yok. Kuzey-Güney final falan yaptıysa bana bir ara anlatırsınız.

Eski bir twitter kullanıcısı değilim, toplasanız bir kaç aylığım, ama bu kadar işe yarayacağını bilemezdim. Elimize geçeni yazdığımız, önümüze geleni paylaştığımız bir uzay boşluğu iken; bir toplanma alanı, bir toplama alanı, bir yardım ağı olabileceğini bilemezdim. Bilemedim, yaşayıp öğrendim, öğrendik. Şu feysbuk'un sahibi hakkında film yapmışlardı ya; acaba biz de twitter'ın sahibi için yapıp gönül borcumuzu mu ödesek?

Son bir kaç gündür duyduğum kadar çok  "pardon" lafını daha önce duymamışımdır. Hani "içindeki canavar çıktı" derler ya; sanki bizim içimizdeki insan çıktı. Normal şartlar altında birbirlerine neler yapacaklarını hayal dahi edemediklerim; bu olağanüstü şartlar altında en kötü ihtimalle içlerinden bir "la havle" çekerek ama her şeyi olağan ve pek tabii görerek yan yana yaşayıp gidiyorlar. Herkes bir diğerinin gölgede kalan yüzünü görmüş gibi. Şimdi herkes birbirine dönüp "yoksa aslında bunca zamandır sizi de..." diyor ve cevabından korkuyor gibi.

Dün gece hayatımda görmediğim kadar çok kandil simidini bir arada gördüm sanırım. Bu ülkenin kandil simidi rekoltesinin dörtte üçü #geziparki na yağmıştı. Sonuç olarak da günlerdir mübarek kandil gecesi ortalığı tarumar edeceğimize dair "harika" haberler yapanlar yine şafağı göremediler. Yanlış tarafa bakıyorsunuz abilerim ablalarım, güneş o  taraftan doğmayacak. Bize dönün, dönün bu tarafa!

Bu resmi bir beyan, yazılı bir kanıttır: Valla ben Çarşı'dan biriyle evleneceğim! Aha bunu tutun aklınızda. Kendime dimdik duran, sapasağlam, delişmen bir adam bulacağım.

Son olarak, #geziparki nda kurulan kütüphaneden sonra herkes ellerinde kitaplarla yürüyordu. Elinizde, evinizde vermek isteyeceğiniz kitaplarınız varsa taşıyın derim. Bu kütüphane sayesinde, yıllar sonra elime geçen ve şimdi çok ama çok daha büyük anlamlar ifade eden kitabım size de, bana da, bize de hediye olsun:
Polyanna.



3 yorum:

  1. yüreğine sağlık. güneş gençlerde doğacak

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yazmışsın yine ... Müsade etsen de bu yazını paylaşsak ! Olmaz mı ?

    YanıtlaSil