15 Şubat 2013 Cuma

PARALEL EVRENLER





Paralel Gerçeklik: Kuantum mekaniğinden türetilen paralel evren kuramının farklı bir bakış açısına göre, maddenin aynı anda birden fazla koordinatsal alan içinde var olabileceği ön görüsüyle oluşturulmuş kavramsal Big Bang genişleme kuramına uygun bir alternatif sunmaktadır. (Vikipedi)

Hali hazırda içinde bulunduğun durumdan memnun değilsindir. Yetersizdir. Tatmin olamıyorsundur. Falandır filandır. Ama olduğun yerde duruyorsundur çünkü “alışmak sevmekten daha zor geliyor”dur.  Sen de kendine paralel bir evren yaratırsın. Aynı zaman diliminde farklı kişilerle, farklı işlerle, farklı şeylerle...
Gün aynıdır, gece aynıdır. Yer aynıdır, mekan aynıdır. Ama kafa farklıdır. Çünkü kafa orada değildir, başka yerdedir. Kendine gidecek bir yer bulmuştur; yerinde durmaz. Cismen olduğu yerde sayıyor gibi görünse de, kısmen oradadır; kısmen diğer taraftadır... 
Zaman içinde çekiştirmekten incelttiği, liflerine kadar görünen o ip kopsun çünkü kopacak diye beklerken oyalanmakta mıdır yoksa aslında farkında olmadan yeni bir ip mi örmektedir?
Yaptığının farkındadır ama bilmeze yatmaktadır. “Ne alakası var canım” kafasında hatta “aslında öyle değil” ayarındadır ki bu ayarsızlıktır.
Ama inkar, eyleme engel değil; bahanedir her zaman. Kendinden kaçtığın sürece etrafını ikna etmen kolaydır. Gel gör ki çan eğrisi her şeyde geçerlidir. İnkarın ömrü de ayyuka çıktığı yere kadardır.

İşte bu yüzden, sırf bu yüzden işte (yine mi Destina) ayna kullanınız. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder