29 Mayıs 2012 Salı

İKİ BACAĞIMIZIN ARASI


Son zamanlarda doğurup doğurmayacağımıza, kaç tane doğuracağımıza, nasıl doğuracağımıza bizim yerimize karar vermeye çalışanlara bir önerim var: neden bir taraflarınızı kesip bu işi kendiniz yapmayı denemiyorsunuz?
Yüzyıllardır mutlak monarşilerle, diktatörlüklerle, totaliter ve hatta otoriter rejimlerle yönetmeye çalıştığınız o iki bacağımızın arası var ya; hah işte orası bir cumhuriyettir! Tamamen özgür ve tamamen bize ait bir cumhuriyet. Onun sayesinde varolmanızdan ötürü müdür bilinmez, merakınız ve düşkünlüğünüz tarafımızca su götürmez ama yeter!
Bunun tecavüzü, zorla evlendirilmesi, doğum kontrolünden bihaber yetişen nesilleri, bastırılmış güdüleri, seks hakkında konuşmaya dahi korkan koca koca insanları, tacizleri, fakirliği, parasızlığı, cahilliği, olanaksızlığı, eğitimsizliği, yalnızlığı, aile içi şiddeti, aile dışı şiddeti, sevgisizliği, hastalığı, psikolojik rahatszılığı, fiziksel engelleri, sosyal engelleri ve daha neleri var ama anlatsam da o kalın ve karanlık kafalarınız almayacağı için kendimi yorduğumla kalırım. O yüzden en kısasından; bir çekilin iki bacağımızın arasından!

2 yorum: